СТОП булінг!


   Булінг– це агресивна поведінка щодо окремої особи або групи, з метою приниження, домінування, фізичного чи психологічного самоствердження. Від булінгу страждають і агресори, і жертви. Всі вони переживають емоційні проблеми, не вміють будувати стосунки з людьми, мають проблеми психо-емоційного розвитку. Вони потребуватимуть підтримки дорослих, які б допомогли їм розвинути здорові відношення з людьми не лише у школі, але й протягом усього їх подальшого життя. За статистикою,80%українських дітей піддаються цькуванням, навіть не усвідомлюючи цього.

      У закладі освіти також розроблено План заходів щодо запобігання та протидії булінгу, який буде реалізовуватися протягом  ІІ семестру 2018/2019 н. р.
     Для попередження булінгу  класними керівниками 2-4 класів Костевопастільської ЗОШ І ступеня було проведено тренінг на тему «СТОП булінг». Під час тренінгу учні ознайомилися з поняттям «булінг», основними видами булінгу, переглянули навчальне відео. На протязі тренінгу розігрували ситуації булінгу «Казка про Скріпку», «Розірване серце», обговорювали, як можна допомогти жертвам булінгу. 

Працюючи у групах, учні створили плакати «»Скажи разом з нами «НІ» булінгу», «Причини булінгу» та «Антибулінг».


У підсумку до тренінгу кожен учень намалював малюнок "Я подолаю булінг"




Коментарі